In mijn huisje kan de stroom ook gewoon op zijn. Vooral in de winter hebben we soms wel hele sombere weken, dit zorgt voor maar heel weinig stroom. Hier moet je je aan aanpassen zo heb ik mijn koelkast inhoud al naar buiten verplaatst. Maar als ik lekker uitgebreid wil koken of bakken, gebruikt de mixer of de blender toch wel veel stroom. Hier wou ik een oplossing voor vinden.
Sommige mensen zouden zeggen, waarom leg je niet gewoon nog een zonnepaneel op het dak? Waar ik vast loop is dat je, omdat je een machine wilt gebruiken, er een zonnepaneel geproduceerd worden en er een plek moet worden gevonden op het dak. Vervolgens moet ik op het dak klimmen en het hele zonnepaneel systeem aanpassen omdat ik soms de blender of wasmachine wil gebruiken.
Vandaar heb ik een wasmachine gemaakt zonder stroom, soms is het goed om dingen handmatig te doen. Zo  heb je meer connectie met de dingen die je doet, het vergt een andere handeling dan normaal. Als je eenmaal schone was heb, dan ben je super trots op jezelf, want dat heb je zelf gemaakt.
Wat ik ook belangrijk vind aan dit product is dat ik veel onderdelen uit een oude fiets gehaald heb, ook is alles bijna uit elkaar te halen zodat onderdelen makkelijk vervangen kunnen worden.
eerdere prototypes
Back to Top